
بروزرسانی: 04 تیر 1404
پورتال چیست؟ آشنایی با انواع پورتال و ویژگی ها و کاربرد هر کدام


در سال های اخیر تبادل اطلاعات در بخش شبکه های اینترنت افزایش چشم گیری داشته است. این تبادلات نیاز به مدیریت دارد تا کاربران برای دسترسی به اطلاعات خود دچار سردرگمی نشوند. در این نقطه پورتال ها به کمک کاربران اینترنت می آیند. پورتال یا درگاه دیجیتال به طور ساده یک سایت متمرکز است که به کاربران کمک می کند، همه اطلاعات و خدماتی را که نیاز دارند، در یک مکان واحد داشته باشند. از پورتال در شبکه های سازم، ادارات و فروشگاه های آنلاین بیشتر استفاده می شود. در این مقاله سوال «پورتال ی،ی چه؟» به طور کامل پاسخ می دهیم.\xa0
م،ی پورتال چیست؟ مرکز واحد برای دسترسی به اطلاعات\xa0
کلمه پورتال (Portal) از واژه ی لاتین «porta» به م،ی دروازه یا درگاه گرفته شده است. پورتال (Portal) یک درگاه دیجیتال است که به ،وان نقطه ورود به مجموعه ای از اطلاعات، خدمات و ابزارها عمل می کند. پورتال ها معمولا یک رابط کاربری متمرکز ارائه می دهند که کاربران از طریق آن می توانند به اطلاعات یا خدمات مرتبط با نیازهای خاص خود دسترسی پیدا کنند. در پاسخ سوال پورتال ی،ی چه؟ باید بگوییم این سامانه برای کاربران عمومی یا یک گروه خاص از افراد طراحی می شود. استفاده از پورتال برای مدیریت اطلاعات در موضوعات مختلف بسیاری کاربرد دارد؛ همچنین پورتال ها انواع مختلفی دارند که اطلاعات و خدمات متن، با شرایط را عرضه می کنند. بسیاری از محیط هایی که برای مدیریت، از\xa0 پورتال استفاده می کنند، پنل اس ام اس را هم به این سامانه اتصال می دهند که در صورت نیاز، پیامک لازم به کاربر ارسال شود.
منظور از پورتال چیست؛ انواع پورتال
پورتال ها، بسته به شرایط و هدف کاربری، طراحی و اجرا می شوند. بیشترین استفاده پورتال در اداره ها برای اشتراگ کذاری اطلاعات و در فروشگاه های آنلاین است. اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید پیشنهاد می کنیم مقاله «چگونه آنلاین شاپ بزنیم» را مطالعه کنید. در ادامه انواع پورتال را معرفی می کنیم.
پورتال سازم، (Enterprise Portal)
در سازمان های بزرگ معمولا کارمندان فراو، مشغول به کار هستند. اطلاعات در این سازمان ها باید به صورت مشخصی سازماندهی و متمرکز شوند تا کارمندان به راحت ترین شکل ممکن به اطلاعات و خدماتی که نیاز دارند دسترسی پیدا کنند. این پورتال، تمامی فرآیندهای کاری و اطلاعات سازمان را در یک محیط یکپارچه و ساختاریافته جمع آوری می کند.
ویژگی های پورتال سازم، شامل موارد زیر می شود:
- یکپارچگی اطلاعات: تمام اطلاعات سازمان در یک درگاه واحد از منابع مختلف جمع آوری و به صورت یکپارچه ساماندهی می شوند.
- دسترسی شخصی سازی شده: هر کاربر (مثل کارمند یا مدیر) بر اساس نقش و سطح دسترسی خود، فقط به بخش های مرتبط با وظایفش دسترسی پیدا می کند.
- امنیت بالا: هر کارمند با توجه به سمت خود به بخشی از اطلاعات دسترسی پیدا می کند، این اقدامات برای حفظ اطلاعات سازمان بسیار ضرورت دارد.
- اتوماسیون فرآیندها و دسترسی چند پلتفرمی: انجام وظایف تکراری و پیچیده، مثل پردازش درخواست ها یا تولید گزارش ها به صورت خودکار انجام می شود؛ همچنین امکان استفاده از پورتال از طریق مرورگر، موبایل یا سایر دستگاه ها برای کارمندان وجود دارد.
در پورتال سازم، برای یادآوری ها می تو،د از پنل پیامکی استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این قابلیت پیشنهاد می کنیم مقاله «پنل پیامکی چیست؟» را مطالعه بفرمایید.
پورتال مشتری (Customer Portal)
همه افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار\xa0 ،ید اینترنتی کرده اند. در زمان ،ید اینترنی برای ثبت ،ید و پرداخت هزینه ها کاربر به پورتال مشتری وارد می شود.
برای ورود به این پورتال معمولا باید یک حساب کاربری شخصی در سایت مورد نظر با شماره تلفن یا ایمیل ایجاد کنید تا به صفحه پورتال خود دسترسی داشته باشید. خدماتی که در پورتال مشتری عرضه می شود شامل مدیریت لیست ،ید های حال، درصورت ،ید مجدد تاریخچه ،ید، نوع ارسال کالا، تخفیف ها، جمع و جزئیات هزینه ها و کد رهگیری ،ید و ارسال کالا می شود.
از دیگر ویژگی های مهم پورتال مشتری می تو،م به موارد زیر اشاره کنیم.\xa0
- دسترسی ۲۴ ساعته: دسترسی به اطلاعات در هر ساعت از شبانه روز امکان دارد.
- شخصی سازی اطلاعات: هر مشتری بر اساس حساب کاربری خود، اطلاعات و خدمات مرتبط با نیازش را مشاهده می کند.
- ابزارهای سلف سرویس: مشتریان بدون نیاز به تماس با پشتیب، می توانند کارهایی مانند پیگیری سفارش، ثبت درخواست ها و سوابق فعالیت و ،ید خود را مشاهده کرده و انجام دهند.\xa0
- امنیت بالا: پورتال مشتری، از طریق سیستم احراز هویت و پروتکل های امنیتی محافظت می شود.
- ارتباطات یکپارچه: در پورتال مشتری امکاناتی مانند ارسال پیامک پشتیب،، ثبت تیکت و پيگيری پاسخ ها وجود دارد.
\xa0پورتال مشتری با ایجاد یک پل ارتباطی آنلاین بین مشتریان و سازمان، خدمات رس، را سریع تر و ساده تر می کند. این پورتال با ارائه امکاناتی مثل پیگیری سفارش ها، مدیریت حساب و دریافت پشتیب، آنلاین، به افزایش رضایت مشتریان و کاهش هزینه های پشتیب، کمک می کند و در نهایت، باعث بهبود تجربه کاربری می شود. علاوه بر این مزیت ها استفاده از قابلیت دراپ شیپینگ برای ،ب وکارهای کوچک بسیار توصیه می شود، برای آگاهی بیشتر در این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله «دراپ شیپینگ چیست» را مطالعه کنید.


پورتال اطلاعاتی (Information Portal)
پورتال اطلاعاتی، یک درگاه دیجیتال است که برای جمع آوری، سازماندهی و ارائه اطلاعات و محتوای متنوع طراحی شده است. هدف اصلی این پورتال، فراهم ، دسترسی سریع و ساده به اطلاعات برای کاربران عمومی یا یک گروه خاص (مثل محققان یا دانشجویان) است.
ویژگی های بارز این پورتال شامل موارد زیر می شود.
- دسته بندی و سازماندهی محتوا: اطلاعات از تعدادی منابع مختلف دریافت و ساماندهی می شود، تا به صورت منظم در اختیار کاربر قرار گیرد.
- به روزرس، مداوم: در پورتال اطلاعاتی، اطلاعات به صورت منظم و مداوم به روزرس، می شوند تا جدیدترین داده ها در دسترس باشد.
- ارائه اخبار و اطلاعیه ها: اخبار جدید از تحولات بسته به شرایط و محیط پورتال به صورت به روز در این درگاه قرار می گیرد.
در بیشتر مواقع توسط نظرسنجی پیامکی میزان رضایت مندی از خدمات پورتال اطلاعاتی بررسی و عیب ها بر طرف می شوند. پورتال اطلاعاتی در حوزه هایی مانند وبسایت های خبری و رسانه ای، پورتال های علمی و دانشگاهی و کتابخانه های دیجیتال استفاده می شود.
پورتال تجاری (E-commerce Portal)
پورتال تجاری، یک درگاه دیجیتال است که برای ،ید و فروش کالاها و خدمات به صورت آنلاین طراحی شده است. این پورتال ها به ،وان بسترهای تجارت الکترونیک عمل می کنند و مشتریان و فروشندگان را در یک محیط یکپارچه به هم متصل می کنند.
پورتال تجاری ویژگی های بسیاری دارد که در ،ید و فروش کالا ها به صورت اینترنتی به کاربران کمک می کند، چند مورد از این ویژگی ها را بررسی می کنیم.
- نمایش محصولات و خدمات: در این ،مت برای کاربران، لیست کاملی از کالاها یا خدمات به همراه توضیحات، تصاویر و قیمت درج شده است.
- \xa0مدیریت حساب کاربری: مشتریان می توانند اطلاعات خود، تاریخچه سفارش ها و وضعیت ،ید را مدیریت کنند.
- نظرات و بازخورد مشتریان: مشتریان می توانند نظرات و امتیازات خود را در مورد کالاها ثبت کنند.
معمولا مشتریان شماره خود را در این پورتال وارد می کنند و صاحبان کار از این طریق برای مشتریان پیام های تبلیغاتی می فرستند. این پیام ها می توانند شامل تبلیغات هتل یا معرفی یک محصول جدید در مورد کمپینگ باشد.


پورتال؛ درگاهی هوشمند برای تسهیل زندگی دیجیتال
پورتال ها با فراهم ، دسترسی سریع، آسان و یکپارچه به خدمات و اطلاعات، نقشی کلیدی در بهبود تجربه کاربری و کاهش هزینه های زم، و مالی دارند. با وجود امکاناتی مانند جستجوی پیشرفته، به روزرس، مداوم و امنیت بالا، این ابزارها در حوزه های مختلف از تجارت تا خدمات ،تی کاربرد دارند.\xa0
برای بهبود کیفیت خدمات، سازمان ها می توانند از تعرفه پنل پیامکی اطلاع و بهره ببرند. این روش امکان دریافت بازخورد کاربران درباره عملکرد پورتال را فراهم کرده و به شناسایی نقاط ضعف و ارتقای تجربه کاربری کمک می کند. در نهایت، پورتال ها پلی بین کاربران و خدمات هستند که نیازهای دنیای دیجیتال امروز را برطرف می کنند.
\xa0
منبع: https://farazsms.com/what-is-a-portal/