
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
باشگاه مشتریان چگونه شکل گرفت؟ و چه کمکی به کسب و کار می کند.


اولین جرقه های نیاز به باشگاه مشتریان در قرن نوزدهم میلادی در آمریکا زده شد. دهه 1930 میلادی بود که شرکت کوکا کولا وارد بازی ارائه کد تخفیف شد تا بتواند مشتریان کنونی اش را حفظ کند. این برنامه های ادامه داشت تا اینکه در دهه 1980 میلادی، رسماً باشگاه مشتریان توسط شرکت های هواپیمایی راه اندازی شد و تا به امروز شاهد رشد و توسعه این مفهوم در بین ،ب و کارها هستیم.
در این مقاله می خواهیم تاریخچه باشگاه مشتریان را به صورت مختصر و مفید بیان کنیم. در صورتی که شما هم خواهان دانستن این تاریخچه هستید و می خواهید برای بیزینس خود باشگاه مشتریان راه اندازی کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
قرن نوزدهم میلادی؛ نخستین جرقه های نیاز به راه اندازی باشگاه مشتریان
انقلاب صنعتی که رخ داد، شرکت ها با توش و توان بیشتری شروع به افزایش تولید محصولات خود ،د و برای اینکه بتوانند محصولات خود را بیش از پیش به فروش برسانند و به درآمد برسند، ناگزیر بودند که توجه بیشتری روی بازارها و مشتریان خود بگذارند.
علاوه بر افزایش تولید، رقابت بین ،ب و کارها هم مسئله دیگری بود که لازم بود به آن توجه شود. ،ب و کارها نیاز داشتند که مشتریان هدف را به ،ب و کار و محصولات خودشان وفادار کنند تا بتوانند محصولات خودشان را به آن ها بفروشند. در این زمان، مسئله فروش اعتباری فروشگاه ها به مشتریان هم مطرح شد. فروشگاه های محلی و ،ب و کارهای کوچک با فروش اعتباری محصولات خود در پی وفادارسازی مشتریان بودند.
در قرن نوزدهم میلادی، شرکت هایی مثل یونیون تی نیز به مشتریان خود ژتون های تخفیف ارائه ،د و همین کار ساده، نخستین اقدام برای راه اندازی باشگاه مشتریان بود.
دهه 1930؛ دهه ای که کوپن های تخفیف در آن، جان گرفت و رواج یافت
در دهه 1930 میلادی، شرکت های مختلف مثل کوکا کولا و فروشگاه های زنجیره ای، ارائه کوپن های تخفیف به مشتریان خود را آغاز ،د. ماجرا به این صورت بود که مشتریان در صورت ،ید از این فروشگاه ها، کوپن دریافت می ،د و می توانستند در ،یدهای بعدی، این کوپن ها را همراه خود بیاورند و تخفیف بگیرند. این کوپن ها با وجود سادگی، نقش اساسی و مهمی در وفادارسازی مشتریان ایفا می ،د و گامی بنیادین برای شگل گیری باشگاه مشتریان (همان طور که امروز هست) محسوب می شدند.
دهه 1980؛ مهم ترین بخش در تاریخچه باشگاه مشتریان
سال 1981 بود که شرکت هواپیمایی آمریکایی «American Airlines»، برنامه «AAdvantage» را معرفی و اولین باشگاه مشتریان را به طور رسمی راه اندازی کرد. این برنامه با این هدف طراحی شده بود که به مشتری، که بیشتر از خدمات شرکت استفاده می ،د، امتیازهای خاص و تخفیف های ویژه ارائه دهد.
وقتی سایر شرکت های هواپیمایی، این برنامه و نقش آن در وفادارسازی مشتریان را مشاهده ،د، به این باور رسیدند که آن ها هم باید چنین برنامه ای پیاده کنند. برخی از شرکت ها برای جذب مشتریان بیشتر به مخاطب، که پرواز بیشتری داشتند، پروازهای رایگان ارائه می دهند.
دهه 1990؛ دهه ای که باشگاه مشتریان در آن، رشد کرد و جه، شد
در دهه 1990 شرکت ها کوشیدند که باشگاه مشتریان را از حالت سنتی خارج کنند و فناوری را هم به آن بیفزایند. در این دهه، سیستم باشگاه مشتریان به سمت دیجیتالی شدن و جه، شدن حرکت کرد و شرکت ها با ذخیره اطلاعات مشتریان و ،یدهای آن ها کوشیدند رفتارهای مشتریان را تحلیل کنند و بر اساس این تحلیل، به آن ها پیشنهادهای ویژه بدهند. به ،وان مثال شرکت «Starbucks» یکی از اولین شرکت هایی بود که برنامه های وفاداری دیجیتال را به شکل گسترده اجرا کرد.
دهه 2000: سال های رونق گرفتن باشگاه مشتریان
در این سال ها شاهد رشد روزافزون اینترنت بودیم و باشگاه های مشتریان هم تحت تأثیر اینترنت قرار گرفت. برنامه Amazon Prime به ،وان یکی از اولین و موفق ترین نمونه های باشگاه مشتریان دیجیتال مطرح شد.
دهه 2010 و 2020: سال های تحولات گسترده در تاریخچه باشگاه مشتریان
در دهه 2010، مسئله تحلیل داده های مشتریان مطرح شد و شرکت های کوشیدند با تمرکز بر داده ها و تحلیل آن ها، برای شخصی سازی بیشتر تجربه مشتری و ارائه پیشنهادهای خاص تلاش کنند. در دهه 2020 هم فناوری های یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی آمده اند تا پیشنهادات کاملاً متن، با نیازهای مشتریان ارائه دهند و با ارزهای دیجیتال و توکن ها به مشتریان خود پاداش دهند.
آیا شما هم خواهان راه اندازی باشگاه مشتریان و تحول در فروش خود هستید؟
یکی از بزرگ ترین اشتباه ها در دنیای فروش این است که مشتری را پس از ،ید اول، به دست فراموشی بسپارید، شماره تماس او را نگیرید و ارتباطی با او نداشته باشید. بی گمان جذب مشتریان جدید، بسیار سخت تر و پرهزینه تر از فروختن به مشتری، است که قبلاً از شما ،ید کرده اند. منتها برای وفادار ، مشتریان فعلی و فروختن به آن ها باید ابزارهای لازم برای راه اندازی باشگاه مشتریان را در اختیار داشته باشید.
یکی از بهترین ابزارها برای راه اندازی باشگاه مشتریان، دستگاه ذخیره شماره موبایل زرین پوز است. با این دستگاه می تو،د از مشتریان خود بخواهید که شماره تماس خودشان را به شما بدهند. پس از دریافت شماره تماس می تو،د برای مشتریان خود، پیامک خوش آمدگویی ارسال کنید و آن ها را از تخفیف ها، محصولات جدید و جابجایی فروشگاه یا هر موضوع دیگری باخبر کنید. از سویی در صورت ،ید این دستگاه، امکان ارسال کارت ویزیت الکترونیکی برای مشتریان هم برای شما فراهم می شود. برای ،ید این دستگاه، کافی است به صفحه ،ید دستگاه ذخیره شماره موبایل زرین پوز مراجعه و سفارش خود را ثبت کنید.
توجه داشته باشید که پس از ،ید این محصول، کارشناسان شرکت فراز اس ام اس، با شما تماس می گیرند، دستگاه را برای شما ارسال می کنند و کارشناس این شرکت، کلیه آموزش های لازم برای استفاده از این دستگاه را در اختیارتان قرار می دهند. یکی از مزایای ،ید دستگاه مذکور، فعال شدن رایگان یک پنل پیامکی تجاری با امکانات کامل به ارزش ۶49 هزار تومان است. علاوه بر این، دریافت کارت ویزیت هوشمند و ثبت رایگان لوکیشن فروشگاه شما در پلتفرم های بلد، نشان و گوگل پلی، نیز از نقاط قوت ،ید محصول خواهد بود.
در صورتی که پرسشی در مورد شیوه راه اندازی باشگاه مشتریان و مدیریت بهینه آن برای افزایش فروش محصولات و خدمات دارید، لطفاً پرسش های خود را در بخش دیدگاه ها (زیر همین مقاله) با ما و سایر همراهان فراز اس ام اس در میان بگذارید.
\xa0
\xa0
منبع: https://farazsms.com/history-of-customer/